OMGEVING / AKTIVITEITEN

Minicamping en Shetlanderstal de Bombam


Op de camping hebben we voor de kinderen een trampoline en enkele speeltoestellen.


In overleg is het mogelijk dat kinderen helpen met het verzorgen van de Shetlanders.


Eibergen ligt in de gemeente Berkelland: voor de natuurliefhebber de moeite waard!!!


Per 1 januari 2005 zijn de gemeenten Neede, Eibergen, Borculo en Ruurlo samengevoegd tot de nieuwe gemeente Berkelland. De natuur in en om Berkelland is prachtig! De bossen in Ruurlo, Beekvliet (gedeeltelijk in Lochem), Hoonesbos, Kerkloobos in Eibergen kunnen worden genoemd. Maar het unieke van het coulisselandschap is de afwisseling. Natuur is interessanter wanneer het ene landschap het andere ontmoet. De gevarieerdheid in water, bosjes, weiland en akker boeit en is een lust voor het oog. Ook andere natuurgebieden in en om Berkelland mogen niet onvermeld blijven. Noordijkerveld, de Needse berg, het Needs Achterveld, ... Verder telt de gemeente - naast de rivieren De Berkel en de Slinge - ook veel beken en rivieren. Buurserbeek, Schipbeek, Elsbeek, Bolksbeek, Ramsbeek, Pollegötte, Lerinkbeek, Meibeek, Baakse Beek,....het zijn er heel wat wanneer we ze op een rijtje zetten. Weliswaar is aan de oppervlakte ook zand aanwezig, de ondergrond van Berkelland bestaat uit klei. Soms tertiaire klei, tot wel 25 miljoen jaar oud, toen hier nog de kustlijn liep en waarin wel haaientanden worden gevonden (Needse berg), keileem (ijstijd) en rivier- en beekklei. Klei is ondoordringbaar en het water kan dus niet weg. Vandaar de beken en rivieren in Berkelland! Kortom, Berkelland bruist ook aan alle kanten. Samenvattend: voor de natuurliefhebber is Berkelland zeer de moeite waard.


Verder:

Voor de wandelaars, vanaf de camping loopt u direct in de mooie omgeving van Eibergen. U loopt bijvoorbeeld naar het mooie "Kerkloobos". En in de buurtschap Mallum kunt u een kijkje nemen in de watermolen "de Mallumse Molen".  Hier wordt nog regelmatig graan gemalen, dat hier ook verkocht wordt.

Tevens is hier een opstapplaats voor de "Jappe", met deze Berkel zomp kunt u Eibergen vanaf het water bekijken.

In Eibergen is ook het museum "de Scheper" neem hier een kijkje over oud Eibergen.

Voor de fietsers en wandelaars heeft Eibergen en omgeving een ruim aanbod van diverse fiets en wandelroutes.

De camping ligt o.a. in de buurt van de Flamingoroute en het Trekvogelpad. De Flamingoroute brengt u naar het Zwillbroekse veen, met een meeuwenkolonie vlak over de grens in Duitsland. Hier broeden ook de mooie roze flamingo's waar deze route zijn naam aan te danken heeft.

Een paar honderd meter verder is een Maislabyrinth, voor een leuk uitje met kinderen is hier veel te doen. Ze hebben verschillende attracties: o.a. een speeltuintje en een uitgebreide skelterbaan.

Voor de kinderen is er ook nog de "Hof van Eckberghe", dit is een in- en outdoor speelgelegenheid in Eibergen, waar jong en oud zich kan vermaken. Dit is naast buitenzwembad het Vinkennest, een bezoek aan beide is ook leuk te combineren.

In Eibergen en omringende plaatsen is ook voldoende winkel aanbod.

Naast Eibergen is o.a. Winterswijk, Haaksbergen, Zutphen en Enschede aan te raden voor een gezellig winkeldagje.

Aangezien de camping niet ver van de Duitse grens af is, zijn ook hier genoeg plaatsen om naar toe te gaan.


Informatie zwembad:

Openingstijden 't Vinkennest


Maandag t/m vrijdag 07:00 - 20:00 uur

Zaterdag en zondag 10:00 - 17:00 uur